Jak si se psem v bytě udržet čistý domov? Je to hračka!

Pokud domov sdílíte se čtyřnohým miláčkem, má to své výhody i nevýhody. Na jednu stranu se doma častěji smějete a jste šťastnější. To se už však asi nedá říct o vašem bytě, který může trpět. Stačí, když se ale naučíte pár triků a uvidíte, že můžete mít všechno – krásně čistý domov i spokojeného chlupatého pejska v něm.

 

Umývat a sušit

Zní to jednoduše, ale pro mnohé z nás je pravidelná koupel pejsků kamenem úrazu v cestě za čistou a voňavou domácností. Ať už máte doma jacka russella, mopse nebo čivavu, neměli byste je však koupat příliš často, aby jejich kůže zbytečně neztrácela esenciální mastné oleje a nevysušovala se. Na druhou stranu pravidelnou koupelí předejdete rozšiřování zápachu a nečistot. Udělejte si z koupání místo noční můry příjemný rituál. Do pelíšku ho nepouštějte bez toho, abyste ho pořádně otřeli čistým ručníkem.

 

Robotický vysavač – nejlepší přítel člověka

Hlavně na jaro a podzim dokáží naši miláčci pouštět i navzdory vyčesávání až neuvěřitelné množství chlupů. Nemusíte však za nimi neustále běhat s vysavačem. Skvělým pomocníkem se pro vás stane robotický vysavač, který můžete na několik minut zapínat každý den. I když jste v práci. Představte si, jaké to bude vrátit se do bytu bez chlupů na podlaze. A pozor, robotický vysavač za vás dokáže i smývat!  

 

Špínu držte venku

Umývání pacek pejska po každé procházce baví málokoho, ale je 100% účinné. Ve chvílích, kdy se vám do toho opravdu nechce, vám pomůže i dvojí ochrana kvalitními rohožemi. Jednu vyložte přede dveře a druhou, nejlépe omyvatelnou, zas dovnitř. Taková dvojí ochrana dokáže eliminovat hodně prachu, nečistot i hrubé špíny. 

 

Pravidelně perte a omývejte psí pelíšky

Dopřejte svému pejskovi pelíšek nebo boudu, kterou budete moct jednoduše utřít, vyčistit či vyprat. Pejsci jako jorkšírský teriér, bišonek a spoustu dalších má ve zvyku ležet často na svém místě a tak je pak jednodušší častěji prát textilie, které používají. Dbejte na kvalitní materiály, na kterých nebudou tolik vidět chlupy a vždy lehce vyschnou.

 

S hadrem a čistícími prostředky buďte pohotoví

I ten nejčistotnější pejsek má občas problémy s bolestmi břicha a může se stát, že po sobě na podlaze nechá majiteli nehezké překvapení. Všechny takové nečistoty utírejte co možná nejdříve, ještě než stihnou proniknout do hlubších vrstev podlahy nebo nábytku. Vytřete je nejdříve dosucha, poté použijte čistící nebo dezinfekční přípravek a nakonec čistou vodu.  

 

Investujte do kvalitních materiálů

Trh se dnes jen tak hemží kvalitními textiliemi pro psy ošetřenými proti snadnému potrhání a znečištění. Stejně tak lehce najdete i interiérové boudy a pelíšky z dobře omyvatelných materiálů, které vašemu miláčkovi poskytnou pohodlí a zároveň vám usnadní jejich údržbu a dezinfekci. Prémiové materiály vám ušetří spoustu práce i starostí a tak se po nich oplatí porozhlédnout.